loading
03
apr

Da Enzo – Nieuwsflits #3

Nieuwsflits #3

Heerlijk! Verse pasta.
De smaak van verse pasta is fantastisch, zeker als deze pasta gevuld is met ricotta en spinazie. In deze nieuwsflits beschrijven we hoe u deze heerlijke pasta zelf thuis kunt maken. Kiest u liever voor gemak, dan besteld u het natuurlijk gewoon bij Ristorante Da Enzo.

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 g pastabloem
15 eidooiers
1 scheutje water
450 g verse spinazie
3 teentjes knoflook
olijfolie
2 el gedroogde tomaten op olie
nootmuskaat
250 g ricotta
75 g ricotta salata
100 g Parmezaanse kaas

Maak een kuiltje in de bloem en schenk de eidooiers erin. Meng met een hand beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed het geheel tot een deeg en kneed het deeg als het goed gemengd is met twee handen stevig door. Voeg als het te droog is een scheutje water toe. Laat het deeg afgedekt met een vochtige handdoek circa 15 minuten rusten.
Blancheer de spinazie heel kort en laat hem goed uitlekken. Pel en pers de knoflook en snijd de tomaatjes in reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de spinazie en knoflook heel kort. Voeg de tomaatjes met een beetje olie van de tomaatjes toe en breng op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat. Pureer de spinazie in de keukenmachine en meng in een kom met de ricotta en rasp de helft van de Parmezaanse kaas erboven. Roer het geheel door elkaar en laat staan tot gebruik.
Verdeel het pastadeeg in gelijke delen en rol het met behulp van een pastamachine uit tot lange vellen. Verdeel de vulling in hoopjes over een vel en bestrijk het vel om de vulling heen met water. Leg het andere vel erop en snijd vierkanten ravioli uit het deeg. Druk de randen van het deeg goed aan. Kook de ravioli 4 minuten in een pan met water en zout.

Succes gegarandeerd!

Comments ( 0 )

Geef een antwoord

Top