loading
05
apr

Da Enzo – Nieuwsflits #5

Dé drankjes van dit voorjaar.

Scavi & Ray HugoNieuwsflits ###5 2
We serveren de Scavi & Ray Hugo nu voor het derde jaar en ieder voorjaar is het weer een groot succes. Dit heerlijk frisse drankje is uitermate geschikt als aperitief, maar ook lekker tijdens het eten. Scavi & Ray Hugo is een verfrissende combinatie van Scavi & Ray prosecco, zoete vlierbessiroop, een vleugje limoen, een scheut soda en verse aromatische muntbladeren.

Pavino Sgroppino
De Pavino Sgroppino is deze lente ook weer terug van weggeweest. Pavino Sgroppino is hét mixdrankje uit Italië. Ijskoud, verfrissend, vol en romig. Gemaakt van ambachtelijk Italiaans sorbet ijs met vodka en prosecco. Vorig jaar hebben we de smaak Veneto geïntroduceerd in het restaurant. Dit is de sgroppino die bij de meesten van u bekend zal zijn. Italiaanse citroenen geven deze sgroppino een heerlijke frisse smaak. Hét drankje waarmee u gezien wilt worden dit voorjaar. U kunt sgroppino drinken als aperitief, tijdens het diner of als dessert.

Nieuwsflits #5 2

Hertog Jan Lentebock
Afgelopen winter zijn we gestart met de speciaal bierkaart in onze restaurants. Op deze bierkaart bieden we een grote diversiteit aan speciaal bieren die u goed kunt combineren met de Italiaanse gerechten. Nu de lente is begonnen heeft de Hertog Jan Herfstbock plaats gemaakt voor de Hertog Jan Lentebock.
Hertog Jan Lentebock is een goudgeel seizoensbier met een fruitige smaak en een stevige afdronk. Van origine is het een Märzenbier. Deze traditie ontstond in Duitsland toen daar het brouwen in de zomer werd verboden. Dit gebeurde met open vuren in het veld en leverde op die manier brandgevaar op. Dus brouwde men in de maand maart (Märzen) een goed houdbaar bier dat onder de grond bewaard werd. Vaak lagen de kelders onder de schaduw van een grote kastanjeboom om het bier zo koel mogelijk te houden. Gedurende de zomer haalde men af en toe een vat naar boven. Met onze moderne methodes en technieken hoeven we tegenwoordig geen speciaal houdbaar bier meer te brouwen. Maar omdat we het zo verschrikkelijk lekker vinden viert Hertog Jan elk jaar de nieuwe lente met dit heerlijke bier.

Nieuwsflits ##5

Klinkt allemaal heerlijk toch? Wat mogen we voor u inschenken bij uw volgende bezoek aan Ristorante Da Enzo?

Comments ( 0 )

Geef een antwoord

Top